Hoe werkt mijn lichaam?

Je hebt altijd wel een keer dat je je verbaast over je menselijk lichaam. Hoe werkt het en waar dient het voor? Op deze site kan jij die vragen stellen. Ze worden beantwoord door studenten met interesse in geneeskunde, psychologie, biologie of biomedische wetenschappen. Wij zoeken het graag voor jou uit!

Vreemdgaan is niet enkel een zwakte, volgens onderzoekers neigen mensen met het DRD4-gen eerder tot vreemdgaan. Dat is het resultaat van een Amerikaans onderzoek.

Rode vlekken, mee-eters en witte etterende kopjes. Acne, het is vrij onschuldig maar je wordt er vaak wel ontzettend onzeker door.

Extra vitamine D en calcium zijn niet nodig, het innemen van deze supplementen kan volgens een comité van het Amerikaanse Institute of Medicine zelfs gevaarlijk zijn.

Met enige regelmaat moet je flink niezen. Doormiddel van een krachtige uitademing wordt je neus gereinigd van prikkelende stoffen. Dit is vaak iets in de lucht wat kan variëren van wat huisstof tot een chemische stof die in de lucht hangt. Bij zo’n prikkeling van het neusslijmvlies gaat er een...

Je kunt er niet omheen. Elke maand is het vaste prik als je vrouw bent en ben je ongesteld. Het maandverband en de tampons moeten worden ingeslagen om het bloed dat je verliest op te vangen.

Gele en oranje groenten bestrijden ziektes en verlengen je leven. Althans het antioxidant alfacaroteen dat daarin zit. Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention.

Het ene moment loop je te bibberen van de kou en het andere moment zweet je je bed uit. Tel daarbij nog eens verschillende andere ziekteverschijnselen op en de kans is groot dat je griep hebt.

Aderen, ze zitten overal. In principe zie je ze amper zitten en als dat al zo is dan is het vaak een blauw lijntje wat vaag onder de huid te zien is. Dit is niet altijd het geval, spataderen zijn duidelijk zichtbaar.

Rustig zit je in je auto voor het stoplicht te wachten totdat deze op groen springt. Met een enorme vaart rijdt er plotseling een auto in op jouw stilstaande auto. Behalve dat de auto flink beschadigd ben jij ook beschadigd, je hebt last van een whiplash.