Hoe werkt mijn lichaam?

Je hebt altijd wel een keer dat je je verbaast over je menselijk lichaam. Hoe werkt het en waar dient het voor? Op deze site kan jij die vragen stellen. Ze worden beantwoord door studenten met interesse in geneeskunde, psychologie, biologie of biomedische wetenschappen. Wij zoeken het graag voor jou uit!

De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit is een onderzoek gestart naar de EHEC-bacterie. Er wordt gekeken of de darmbacterie , een variant van de E coli-bacterie, groenten afkomstig uit Noord-Duitsland heeft besmet.

Na een lange winter zijn er maar weinig mensen die niet blij zijn met de warmere temperatuur, de bladeren die aan de bomen verschijnen, de bloesem die tevoorschijn komt en tal grassoorten en bloemen die zich laten zien. Toch is er een groep die hier niet blij mee is: de...

Met dikke familieleden en vrienden in je omgeving, is de kans groter dat je zelf te veel weegt. Dat blijkt uit onderzoek van de Arizona State University.

Iedereen kent wel iemand met een koortslip of heeft er zelf regelmatig last van. Behalve dat het pijnlijk is, is het ook nog eens heel erg besmettelijk.

Intensief sporten is niet alleen belangrijk om je lichaam fit en gezond te houden, je hersenen zijn bovendien in staat sneller te schakelen. Dat blijkt uit onderzoek van de Katholieke Universiteit Leuven.

Fervent koffiedrinkers kunnen hun bloeddruk binnen de perken houden én koffie drinken. Ze moeten hun consumptie dan wel beperken tot drie kopjes per dag. De bloeddruk blijft dan hetzelfde als die van iemand die helemaal geen cafeïne tot zich neemt.

Een hersenbloeding, herseninfarct of een TIA. Je zal misschien denken: is dat niet allemaal hetzelfde? Nee, das is niet het geval. Een TIA is namelijk van voorbijgaande aard.