Hoe werkt mijn lichaam?

Je hebt altijd wel een keer dat je je verbaast over je menselijk lichaam. Hoe werkt het en waar dient het voor? Op deze site kan jij die vragen stellen. Ze worden beantwoord door studenten met interesse in geneeskunde, psychologie, biologie of biomedische wetenschappen. Wij zoeken het graag voor jou uit!

Vrouwen die geen hormonen innemen na de overgang krijgen een lagere stem. Dit blijkt uit onderzoek van de UGent-stemkliniek.

Je lichaam is een ware fabriek met je hart als grote aandrijfmotor. Normaal gesproken merk je er niets van dat je hart klopt. Maar het kan ook zijn dat dit wel het geval is. Je voelt dan duidelijk het kloppen van je hart, dit noemen we hartkloppingen.

50% van de meisjes die geboren zijn tussen 1993 en 1996 heeft zich afgelopen jaar laten vaccineren tegen baarmoederhalskanker. Dat blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Een alcoholische versnapering om de slaap te bevorderen? Volgens onderzoekers van de Universiteit van Michigan heeft dit juist een tegenovergestelde werking. Vooral vrouwen zouden slechter slapen.

Wat voor een weer het buiten ook is, je lichaam zorgt er altijd voor dat je lichaamstemperatuur rond de 37,0 graden Celsius is. Althans, bijna altijd. Als je koorts hebt dan is je lichaamstemperatuur hoger dan 38,0 graden.

Er is in Nederland een hoop ophef ontstaan rondom de zwangerschap van een 62-jarige vrouw uit Harlingen. De Harlingse reisde voor IVF-behandelingen af naar Italië.

Je kent het wel. Je zit rustig in de trein een krantje te lezen, begint er naast je iemand opeens ontzettend hoesten. Dan is het hek van de dam. Het gehoest blijft maar doorgaan en jij begint je er steeds meer aan te ergeren. Maar vaak kan diegene er niets...

Het eten van een lekker gebakje of een broodje gezond is natuurlijk heerlijk. Dit is alleen maar mogelijk als dit eten uiteindelijk je lichaam ook weer verlaat. Anders zou het probleem ontstaan dat je constant vol zit. Gelukkig zijn onder andere je darmen er om ervoor te zorgen dat je...

Afgelopen week zijn er zeven Nederlanders overleden aan de gevolgen van de Mexicaanse griep. Dat maakte het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieu (RIVM) donderdag bekend.