Hoe werkt mijn lichaam?

Je hebt altijd wel een keer dat je je verbaast over je menselijk lichaam. Hoe werkt het en waar dient het voor? Op deze site kan jij die vragen stellen. Ze worden beantwoord door studenten met interesse in geneeskunde, psychologie, biologie of biomedische wetenschappen. Wij zoeken het graag voor jou uit!

Dit komt doordat het licht dat via de pupil hun oog binnenkomt, blijft weerkaatsen in hun oogbol. Dit komt doordat ze ook daar pigment missen. Dit pigment is nodig om het licht te absorberen.

Plotseling schrik je en staan de haren op je huid rechtovereind. Je herkent het vast wel. Je hebt kippenvel. Maar hoe komt het toch dat je huid er ineens uitziet als een geplukte kip?

Waarschijnlijk heb je het al eens meegemaakt. Je komt bij de tandarts en je blijkt een gaatje te hebben. Nu kent iedereen de enge boor-verhalen, maar wat doet de tandarts nou echt wanneer hij een gaatje bij je gaat vullen?

Je hoort het steeds vaker. Vrouwen proberen om op latere leeftijd nog een kind te krijgen. Dit kan echter best nog wel wat risico’s met zich meebrengen en zwanger raken gaat bovendien op oudere leeftijd een stuk lastiger.

Momenteel leeft zo’n 70% van de borstkanker patienten nog na 10 jaar. Dit heeft behalve met de steeds vroegere ontdekking van borstkanker ook te maken met de steeds betere behandelmogelijkheden.