Hoe werkt mijn lichaam?

Je hebt altijd wel een keer dat je je verbaast over je menselijk lichaam. Hoe werkt het en waar dient het voor? Op deze site kan jij die vragen stellen. Ze worden beantwoord door studenten met interesse in geneeskunde, psychologie, biologie of biomedische wetenschappen. Wij zoeken het graag voor jou uit!

De 36-jarige Dede Kosawa is misschien wel een van ’s werelds opmerkelijkste mensen. Hij woont in een afgelegen dorp in Indonesië met zijn twee kinderen, maar voor hen zorgen kan hij niet. De reden hiervoor is zijn huidaandoening. Dede, een voormalig visser heeft namelijk een probleem. Beetje bij beetje verandert...

De afgelopen dertig jaar is het aantal mensen met een autistische stoornis gegroeid van een op de 2500 naar een op de 100. Mensen met een dergelijke stoornis hebben beperkte sociale vaardigheden en hebben moeite om zich te verplaatsen in andere mensen. Basisemoties als boos, blij of verdrietig herkennen zij...

Gratis dagblad de Pers maakte vandaag bekend dat de Franse president Sarkozy vanmorgen is ontslagen uit het ziekenhuis. Tijdens het hardlopen voelde hij zich onwel worden en zakte daaropvolgend in elkaar.

In de Volkskrant van 27 juli lezen we het bericht dat Michael Jackson al overleden was toen de hulpdiensten op Neverland arriveerden.

The Sunday Times deelde ons onlangs mede dat uit onderzoek is gebleken dat het uiterlijk van een man geen meetbare gevolgen zou hebben voor diens nageslacht en dat de mate van ‘knapheid’ van mannen minder belangrijk lijkt te zijn.

Dit is te wijten aan het feit dat mooie mannen meer kansen krijgen op voortplanting en daarom hun zaad verdelen. Omdat lelijke mannen minder kans maken gebruiken zij meer sperma en zouden vrouwen met een kinderwens bij hen dan ook aan het juiste adres zijn, aldus Britse onderzoekers.