In de Volkskrant van 27 juli lezen we het bericht dat Michael Jackson al overleden was toen de hulpdiensten op Neverland arriveerden.

Volgens de krant stond de arts van Michael, dokter Conrad Murray, er echter op dat Michael eerst naar het ziekenhuis werd overgebracht alvorens officieel dood te worden verklaard. Vorige week al meldden verscheidene media dat Murray hoofdverdachte is bevonden op laste van mogelijke doodslag. Hij zou ervan verdacht worden Michael een overdosis propofol te hebben toegediend. De propofol, de Holleeder onder de verdovende middelen, is hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van de hartstilstand waaraan de popster voorgoed bezweek. Een officieel toxicologisch rapport omtrent de doodsoorzaak zal naar alle waarschijnlijkheid in de loop van de week verschijnen.

Saillant detail, evenals vermeld in de Volkskrant, is dat de hulpverleners de eerste tien minuten niet doorhadden dat zij de King of Pop aan het reanimeren waren. Ondanks het feit dat zij zich in de master bedroom van de ster begaven op Neverland, dachten zij aanvankelijk dat het om een willekeurige ‘zieke, oude man’ ging. Tja…

Linda Corporán