Hoe werkt mijn lichaam?

Je hebt altijd wel een keer dat je je verbaast over je menselijk lichaam. Hoe werkt het en waar dient het voor? Op deze site kan jij die vragen stellen. Ze worden beantwoord door studenten met interesse in geneeskunde, psychologie, biologie of biomedische wetenschappen. Wij zoeken het graag voor jou uit!

Van die 206 botten zitten er 26 in je ruggengraat, 32 in elk arm en 31 in elk been. Het grootste bot dat mensen hebben, is het bot in je dijbeen, de femur genaamd. Dit bot bedraagt ongeveer 1/8 van het gewicht van je gehele skelet. Het kleinste botje is...

De gemiddelde mens draagt ongeveer 37 liter aan water bij zich. Water wordt voor allerlei processen in ons lichaam gebruikt en zit in al onze organen. Zo bestaan de hersenen voor 75% aan water, de botten voor 25% en ons bloed voor 83%.

Haren groeien 0,3 tot 0,7 mm per dag. Dit gaat niet de hele tijd door: periodes van groei worden afgewisseld met periodes van stilstand, waarbij je haren soms uitvallen. Het haarzakje blijft dan wel bestaan, zodat hieruit weer een nieuwe haar kan groeien.