Een jongetje uit het zuiden van China verbaasde medici met zijn uitzonderlijke gezichtsvermogen. Hij kan namelijk zien in het donker en zijn ogen lichten op, net zoals bij katten.

Het jongetje met de felblauwe ogen was door zijn vader naar het ziekenhuis gebracht, omdat zijn ogen in het donker licht geven. Artsen hebben de jongen vervolgens langdurig onderzocht en constateerden dat hij in het donker probleemloos kan zien. Om de proef op de som te nemen werd hem gevraagd een boek te lezen in een kamer zo donker als de nacht. Wonderlijk genoeg kon hij zonder problemen een boek lezen terwijl er geen hand voor ogen te zien was.

Volgens zijn vader had hij al vanaf zijn geboorte felblauwe ogen. Door de artsen werd hem echter verteld dat het naarmate zijn zoon ouder zou worden vanzelf zou afnemen. Dat dit laatste niet gebeurd is moge duidelijk zijn. Experts vermoeden dat de jongen de zeldzame aandoening leukodermia heeft, waardoor zijn ogen minder pigment hebben en zeer gevoelig zijn voor licht.

Linda Corporán